De Verborgen Kracht achter Pokémon GO

Wat een onzin, hoor ik om me heen. Maar is het wel onzin? Of snappen we het nog niet helemaal?

Gefascineerd ben ik door Pokemon Go op het moment. Ik speel het niet, maar zag net tijdens een wandeling zo veel jongeren op straat zoeken, en om zich heen kijken met een telefoon in hun hand. Zelfs voor de bibliotheek zag ik een groepje jongeren bijna militant in formatie staan met telefoons. “We gaan deze Gym overnemen gewoon doorgaan” hoorde ik een jongen zeggen terwijl ik langs liep.

Beseft de gemeenschap wat ze hier voor cadeau hebben gekregen? De jeugd loopt weer langs bibliotheken, kerken, door het centrum. Ik zeg, speel er als gemeenschap op in, faciliteer het, zet stoelen klaar. Opladers voor hun telefoon! Maak dit avontuur compleet! Dit staat nog in de kinderschoenen nu, dit gaat de komende maanden niet zomaar weg. Sterker nog, dit is het begin van een nieuwe beweging. De oude en de nieuwe wereld vouwen hier samen. Die jeugd die wegtrekt uit het centrum staat ineens voor de deur? Laten we ze daar staan? Heet ze welkom. Ik zeg: 3,2,1 GO!

En hoe gaat dat er uit zien dan? De eerste PokeStops zullen in de komende week vorm krijgen.

Mock up of blank light box in airport

Religie 2.0

Het is bijna een beetje religieus allemaal! Veel van de dieren zijn gebaseerd op zogenaamde kami (goden) of yokai (monsters). Deze Kami zouden met offers geluk brengen op het gebied van werk, liefde etc. Het gedachtengoed achter deze game gaat een stuk verder dan je op het eerste moment zou durven zeggen. Vergis je daar niet in, in minder dan een week is een wereldwijde beweging gecreërd.

Dit spel breekt alle records! Facebook, Twitter en Google hebben een nieuwe concurrent, namelijk Pokémon Go.Of je het spel nu speelt of niet, het is onmiskenbaar dat deze beweging interessant is, maatschappelijk en economisch gezien.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail